انواع مختلفی از کفپوشها در منازل و ساختمانهای اداری مورد استفاده قرار میگیرند؛ مانند سنگ، سرامیک و البته پارکتها که به تازگی جایگاه خود را در دکوراسیون داخلی تثبیت کردهاند. پارکت چوبی در دکوراسیون داخلی به دلیل طرح و مدلهای مختلف اهمیت زیادی پیدا کرده است؛ به طوری که به دلیل نصب راحت و البته هزینه کم، توانسته به سرعت جایگزین سایر انواع کفپوشها شود. در ادامه این مقاله بیشتر در خصوص انواع پارکتها و ویژگی های آنها صحبت خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.
پارکت چوبی
کفپوشهای چوبی در انواع گوناگون ترموود، پارکت لمینت و پارکت چوبی طراحی و تولید میشود. همه انواع پارکتها از مشتقات چوب یا چوب تولید میشوند و با به کارگیری فناوری جدید دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی از جمله گرما، رطوبت، آب و حشرات موذی مانند موریانه هستند.
پارکتهای چوبی از انواع مختلف چوب درختانی چون راش، گردو، گیلاس، بلوط، بامبو و … ساخته میشوند. این چوبها برش داده شده و با روش های متعددی مانند جلاکاری در نهایت قطعات پازل مانند پارکت ساخته و به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار میگیرند.
پارکتهای چوبی که فقط از چوب درختان ذکر شده تولید میشوند، در دو نوع تک لایه و مهندسی شده طراحی و ساخته میشوند. نوع تک لایه همانطور که نامش مشخص است، تنها از یک لایه چوب ساخته شده است.
اما نوع مهندسی شده از چند لایه فشرده شده ساخته شده و بدیهی است که از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است. برای نصب این کفپوشها هم از چسبهای خاصی استفاده میشود که زیرساخت کفپوشها را قوی کرده و به آن مقاومت زیاد خواهد بخشید.
خصوصیات پارکت چوبی
پارکت چوبی در دکوراسیون داخلی به دلیل مزایای بسیاری که دارد، اهمیت و جایگاه ویژهای پیدا کرده است؛ به نحوی که به سرعت جایگزین سایر کفپوشها مانند سرامیک، سنگ و کاشی شده است.
کفپوشهای چوبی دارای انتقال خوب و سریع گرما هستند که این موضوع اهمیت زیادی در فصول سرد سال پیدا میکند. همانطور که میدانید در فصل سرد سطح سرامیک و کاشی بسیار سرد میشوند؛ اما کفپوشهای چوبی در انتقال گرما موفقتر هستند و البته به انرژی کمتری برای گرم کردن کف ساختمان ها نیاز دارند.
دیگر خصوصیت مثبت کفپوشهای چوبی لیز نبودن سطح آنهاست. همانطور که میدانید سطح سرامیک لیز بوده و فرش و قالی روی آن لیز میخورند؛ اما کفپوشهای چوبی به اینصورت نیستند و فرش و قالی روی آنها لیز نمیخورند.
ویژگی مثبت دیگری که میتوان برای کفپوشهای چوبی برشمرد، عایق بودن آن در برابر صدا است. درواقع با استفاده از پارکتهای چوبی می توان از انتقال صدا به طبقات پایین ساختمان به نحو مؤثری کاست.
با این حال دغدغهای که برای استفاده از پارکتهای چوبی در کف ساختمان وجود دارد، احتمال تکثیر موریانه است. همانطور که میدانید این حشرات موذی از چوب تغذیه میکنند و به ویژه در محیطهای گرم و مرطوب، تهدید بزرگی برای سازههای چوبی محسوب میشوند.
اما میتوان گفت کفپوشهای چوبی که امروزه با استفاده از تکنولوژی نوین و البته چوبهای مقاوم ساخته میشوند، در مقابل این خطر هم از خود مقاومت نشان میدهند. ترکیبات شیمیایی که منافذ چوب را پر میکنند و البته چسبهای قوی که به عنوان زیر ساخت استفاده میشوند، به علاوه با کمک اقدامات پیشگیری کننده میتوان از نفوذ و تکثیر موریانه ها به خوبی جلوگیری کرد. بدیهی است که مراقبت از کفپوشهای چوبی در مناطق گرم و مرطوب توجه بالایی میطلبد.
نکته: در میان انواع کفپوشهای چوبی، پارکت لمینت که از مشتقات چوبی ساخته شده است، مقاومت بالاتری در مقابل گرما، رطوبت و نفوذ و تکثیر موریانه از خود نشان میدهد. این کفپوشها دارای سطح پلی استر هستند که از نفوذ موریانه جلوگیری میکنند. با این حال به مرور زمان این سطح ممکن است تحلیل برود که باید سریعاً ترمیم یا در صورت نیاز تعویض شود.
جایگاه پارکت چوبی در دکوراسیون داخلی
پارکتهای چوبی با طرح و مدلهای مختلفی که از انواع چوب منشأ میگیرند، در زیبایی دکوراسیون داخلی نقش پر رنگی ایفا میکنند. پارکتهای چوبی در انواع مختلف رنگهای تیره و روشن میتواند با دیگر سازه های چوبی منازل یا ادارات نظر مبلمان، پرده و … هماهنگی پیدا کنند و یک ترکیب جذاب و دلنشین ایجاد کنند.
برای انتخاب رنگ و مدل پارکت حتماً فضای خانه یا اداره را در نظر داشته باشید. برای مثال با استفاده از پارکتهایی به رنگ روشن، میتوان فضای خانه را بزرگتر نشان داد و دکوراسیون داخلی جذابتری ایجاد کرد.
این روزها انواع جدید از پارکتهای چوبی روانه بازار شده اند که دارای طرح سه بعدی هستند. این طرحهای سه بعدی در کنار مبلمان، دکور، پرده یا حتی طرح کاغذ دیواری که این روزها در دکوراسون داخلی به وفور مشاهده میشود، میتواند فضای جذابی را حتی برای ساختمانهای کوچک ایجاد کند.