در مقاله قبلی با انواع دیوارپوشها و مزایای آن آشنا شدیم. نصب راحت و سریع، مقاومت در برابر حرارت، ضربه و ساییدگی، عایق دما و صدا در کنار جلوه و نمای زیبایی که ایجاد میکند، همه از مواردی است که موجب شده دیوارپوشها در دکوراسیون داخلی جایگاه خود را تثبیت کند. انواع دیوارکوبها به دو دسته MDF و PVC تقسیم میشوند که هرکدام برتریهایی نسبت به هم دارند و نحوه نصب آنها با هم تفاوتهایی دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد روشهای اندازه گیری و نحوه نصب دیوارپوش صحبت کنیم.
نحوه اندازه گیری دیوارکوب چوبی
شرکتهای زیادی از جمله بازار چوب اندازه گیری و نصب انواع دیوارپوشها را در منزل یا محل کار شما انجام میدهند. بهترین مشخصه دیوارپوشها نصب راحت و سریع آنهاست؛ به طوری که برای نصب هر 100 مترمربع تنها یک روز زمان نیاز است. از این جهت اگر خودتان قصد دارید تا دیوارپوش برای منزل را محل کار خود تهیه و نصب کنید، اولین قدم محاسبه ابعاد دقیق متریال مورد نیاز است. در این راستا بایستی موارد زیر را در نظر داشته باشید:
اندازه گیری مساحت دیوارها
در مرحله اول بایستی نقشه ساختمان مدنظر را ترسیم کنید و مساحت دیوارها را محاسبه کنید. به این منظور عرض و ارتفاع دیوارها را محاسبه کنید و با ضرب این دو عدد مساحت هر دیوار را مشخص کنید.
سعی کنید در اندازه گیری خود به ارتفاع دقت داشته باشد. معمولاً ارتفاع دیوارها در ساختمان سازی حدود 2.80 یا 3 متر در نظر گرفته میشود و ابعاد دیوارپوشها متناسب با آن در نظر گرفته میشود. با این حال درصورتی که ارتفاع دیوار مدنظر شما مثلاً 2.40 باشد، و شما قصد دارید دیوارپوش با ابعاد 2.80 تهیه کنید، ارتفاع را همان 2.80 در نظر بگیرید. مابقی یعنی حدود 40 سانتی متر از دیوارپوش پرت میشود.

تهیه ابزار مورد نیاز
در ادامه عرض تمام دیوارهایی را که قصد دارید با دیوارکوب بپوشانید را جمع بسته و به همان اندازه در قسمت پایین از قرنیز و در قسمت بالای آن از ابزارهای تاشو یا میت استفاده نمایید. درواقع در این مرحله بایستی پوشش کامل دیوار و ابزار مورد نیاز به این منظور یعنی میت و تاشو را مدنظر قرار دهید.
لازم به ذکر است که اگر درب و پنجره با دیوار همسطح باشد، بایستی برای دور آن از ابزار میت استفاده کنید؛ اما اگر دیوار و پنجره ها داخل فرورقتگی و قاب قرار دارند، از ابزار تاشو استفاده کنید.
زمانی که دیوارکوب تمام چوب را اندازه گیری میکنید بایستی توجه داشته باشید که شکستگیهای دیوار حتماً با ابزار تاشو پوشانیده شود. در بخشهایی هم که دیوار تمام میشود، برای بستن آن از ابزار میت استفاده شود. به این ترتیب تمامی قسمتهای دیوار با دیوارچوب کاملاً پوشانیده میشود.
چگونگی نصب دیوارپوش چوبی
دیوارپوشها در دو نوع MDF و PVCموجود هستند که با طرح و رنگ جذاب و کیفیت بالای خود جزو ترندهای روز دکوراسیون داخلی محسوب میشوند. این دیوارپوشها نصب سریع و راحتی دارند و وزن سبکی را هم دارا هستند.
مهمترین رکن در نصب دیوارپوشها وجود زیر بنای مناسب است تا به این ترتیب ظاهر زیبا و مرتبی را ایجاد کند. برای نصب دیوارکوب زیربنا ضمن عبور کابلها و لولهها، بایستی سطحی یکدست و هم تراز داشته باشد تا قطعات دیوارکوب به درستی روی آن قرار بگیرند.
نوع و تعداد پروانهها، فاصله و تعداد خطوط در نصب دیوارپوش های چوبی بایستی به نحوی انتخاب شوند تا پوشش نهایی در برابر ضربه و فشار مقاومت زیادی داشته باشد.

برای نصب دیوارپوش چوبی بایستی از متدهای خاصی برای نگه داشتن قطعات کنار هم استفاده کرد. به خصوص در مواردی که نیاز هست دیوارکوب برای پوشش برخی نقاط سقف و قوسها، خم شود. زیرا دیوارکوبها در انعطاف پذیری محدودیت دارند و در این نقاط در مقابل فشار زیادی قرار میگیرند. همچنین نمیتوان از پروانه به تنهایی برای کنار هم قرار دادن قطعات استفاده کرد و میزان داخل رفت قطعات نر و ماده در دیوارکوب های چوبی هم محدودیت دارد و با کوچکترین ضربه جابه جا خواهند شد.
دیوارکوبهای چوبی به نسبت PVC شیارهای کناری کمی دارد اما با این حال بایستی تا اندازهای باشد که به خوبی کنار هم قرار بگیرند. از طرف دیگر دیوارکوب بایستی سطحی یکدست و صاف داشته باشد تا لبههای نر و مادگی قطعات را پوشش دهد. درصورتی که فواصل میان نر و مادگی قطعات کامل پوشش داده شود، میتوان از مقاومت دیوارکوب در مقابل ضربه و جابه جایی اطمینان حاصل کرد.
نکته: در هنگام نصب انواع دیوارپوشها علاوه بر اطمینان از زیربنا و محکم قرار گرفتن قطعات در کنار هم، بایستی نوع و طرح قرنیز و البته لبههای کنج یا تاشو به دقت انتخاب شوند. به این ترتیب تمامی قسمتهای دیوار به خوبی با دیوارپوش پوشانده میشود و ظاهر یکدست و زیبایی را ایجاد میکند.
به طورکلی نکاتی که باید در نصب دیوارپوش چوبی MDF در نظر داشته باشید به شرح زیر است:
- میتوان این دیوارپوشهای چوبی را بر روی سطوح گچی یا پانلهای چوبی با استفاده از میخ و چسب به راحتی نصب کرد.
- برای نصب دیوارکوب چوبی روی دیوارهای سیمانی که دارای سطح ناهمواری هستند یا سطوحی مانند کاشی و سنگ، بایستی با استفاده از چوب زیرسازی مناسب کرد.
- این دیوارکوبها را میتوان به راحتی روی سقف کادب نصب کرد.
- پس از نصب دیوارکوب برای زیبایی و یکدست شدن جلوه کار از پروفیلهایی مانند قرنیز ، خط کش ، تاشو و … استفاده کنید.