جنس و کیفیت کفپوش یک خانه اهمیت زیادی در دکوراسیون داخلی و زیبایی آن دارد. امروزه انواع مختلف پارکت و لمینت پارکت جایگزین سایر کفپوشها مانند سنگ و سرامیک شدهاند که علی رغم ظاهر جذاب و زیبا مزایای دیگری هم دارند. با ما همراه باشید تا در خصوص مزایا و معایب پارکت صحبت کنیم.
انواع پارکت
پارکتها که در انواع مدل و طرح و رنگهای گوناگون در بازار موجود هستند، نقش اساسی در دکوراسیون داخلی ساختمانهای مسکونی و اداری دارند. پارکتها درواقع از مشتقات چوب هستند به طوری که طرح و رنگ چوب در ظاهر آنها انعکاس دارد.
پارکت چوب که از جنس چوب طبیعی است از نظر بهداشت و پاکیزگی، سالمترین نوع کفپوش محسوب میشود. برای ساخت این کفپوشهای با کیفیت و زیبا معمولاً از چوب درختانی چون راش، بلوط، گردو، افرا و زبان گنجشک استفاده می شود.
با این حال امروزه برای جلوگیری از آسیب به محیط زیست و قطع درختان، نوع صنعتی آن نیز ساخته شده که به آن پارکت لمینت میگویند.
پارکتهابا جنسهای باکیفیت، قیمت مناسب، طرح و رنگهای گوناگون و جذاب به سرعت جایگزین سایر کفپوشها شدند. در ادامه به بررسی مزایای و معایب این دسته از کفپوشها خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب پارکت
بی دلیل نیست که پارکت تا این حد محبوب شده و در صدر درخواستهای مردم قرار گرفته است. این موضوع از مزایای متعدد این دسته از کفپوشها منشأ میگیرد که عبارتند از:
- طبیعی، بی ضرر برای سلامتی و کاملاً سازگار با طبیعت بدن انسان
- دارا بودن دمای مناسب هر فصل از سال
- ظاهری شیک و زیبا
- دارای امنیت بالا برای کودکان
- قابلیت هماهنگ شدن با انواع مختلف دکوراسیون داخلی
- دوام و استحکام بالا
- تنوع بالا در طرح و رنگ
- دارا بودن گرمای بیشتر به نسبت سایر کفپوشها
- امکان نظافت و پاکیزگی آسان
- امکان نصب سریع و آسان
- عایق بودن در برابر صدا و حرارت
- عدم امکان رشد باکتری و سایر میکروبها در آن
با این حال پارکتهادر کنار تمام مزایایی که دارند، معایبی هم دارند. اول اینکه نقاومت کمی در برابر سیستم سرمایشی و گرمایشی از کف دارند. دوم اینکه به مرور زمان در اثر فاصل افتادن میان پارکتها، به هنگام راه رفتن ایجاد سر و صدا میکنند. سوم اینکه پارکت به دلیل حساسیت نسبت به آب، برای مکان هایی که شستشو زیاد هست، مناسب نیست و به مرور کیفیت و زیبایی خود را از دست میدهد.
سؤال مهم: آیا پارکت دچار موریانه می شود؟
افرادی که قصد انتخاب کفپوش دارند، به دلیل جنس چوبی پارکتها معمولاً این سؤال را مطرح میکنند. در پاسخ به این سؤال میتوانیم بگوییم که پارکتهای نو به دلیل دارا بودن یک لایه پلی استر روی سطح خود، اصلاً دچار موریانه نمیشوند. از این جهت تا زمانی که این لایه پلی استر هست نگران موریانه نباشید.
با این حال دقت داشته باشید که در صورت آسیب یا از بین رفتن این لایه پلی استر، حتما مجدد پلی استر روی سطح آن بمالید یا پارکت خود را تعویض کنید.
لمینت پارکت و مزایا و معایب آن
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم برای جلوگیری از قطع درختان، تولید صنعتی آن در دستور کار قرار گرفت و محصولی تحت عنوان لمینت پارکت روانه بازار شد.
این پارکت درواقع از جنس الیاف چوب فشرده یا MDF است و برخلاف پارکت چوب به طور مستقیم از چوب ساخته نمی شود. مزایا و معایب پارکت لمینت تقریباً با سایر پارکتها مشابه است. لمینت پارکت چون مستقیماً از چوب ساخته نشده، قیمت کمتری دارد، وزن کمتری دارد و البته مقاومت بیشتری نسبت به آب از خود نشان میدهد.
از آنجایی که در نصب این پارکتها از چسب استفاده نمیشود، کف اتاقها آسیب نمیبینند. مقاوت و استحکام بالایی دارند و خش برنمیدارند یا در اثر حرارت سیگار آسیب نمیبینند.
با این حال این دسته از پارکتها دارای معایبی هستند؛ برای مثال اگر رطوبت یا آلودگی به کف این پارکتهانفوذ کند پاک کردن آنها دشوار است. به علاوه در فصل گرما، حرارت موجب منبسط شدن این کفپوش ها شده و با گذشت زمان به آن آسیب وارد میکنند.
قیمت پارکت
قیمت انواع پارکتها متأثر از عوامل گوناگون طیف متنوعی را نشان میدهد. برند، کشور تولید کننده، نوع پارکت، جنس چوب مورد استفاده، ضخامت، رنگ و طرح از جمله مواردی هستند که بر قیمت پارکتها مؤثر هستند.
از جمله برندهای مطرح در زمینه تولید پارکت میتوان به فورمیکا، امپریال، ایگر، یشل و هولند اشاره کنیم. با این حال در سالهای اخیر پارکتهای ساخت کشور ترکیه بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و به دلیل کیفیت بالا مورد استقبال مشتریان قرار گرفتهاند.
در کنار همه این برندهای خارجی، برندهای مطرح ایرانی هم توانستهاند با قیمتهای منصفانه محصولاتی درجه یک تولید و در اختیار مشتریان خود قرار دهند.