این روزها اکثر طراحان داخلی منازل برای دیوارها طراحی خاصی در نظر میگیرند. درواقع تنها به رنگ آمیزی دیوارها اکتفا نمیکنند. از کاغذهای دیواری تا دیوارپوشها که این روزها ترند شده است، از جمله طراحیهایی است که برای ایجاد نمای زیبا و شیک مورد استفاده قرار میگیرند.
دیوارپوش یا دیوارکوب به متریالی از جنس چوب، سنگ یا پلاستیک گفته میشود که برای پوشش دیوارها و گاهی سقف مورد استفاده قرار میگیرد. دیوارپوش این روزها یکی از اجزای دکوراسیون داخلی، منازل، ادارات، رستورانها، سالنهای کنفراس و … مبدل شده است.
دیوارپوش چوبی در سریع ترین زمان ممکن نمایی شیک وزیبا ایجاد میکند. از این جهت در صنعت نوین دکوراسیون داخلی و ساختمان سازی جایگاه ویژهای دارد. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد دیوارپوشها و مزایای آنها آشنا شوید.
دیوارپوش چوبی و مزایای آن
دیوارپوشها همانطور که میدانید جزو ترندهای روز دکوراسیون داخلی به شمار میرود. خصوصیات و قابلیتهای فراوان دیوارپوشهای چوبی سبب شده تا طراحان داخلی برای دکوراسیون داخلی منازل، ادارات، مرکز تجاری، رستورانها و … از آنها استفاده کنند. این دبوارپوشها به دلیل تنوع بالایی از رنگ و طرح و طول عمر و کیفیت زیادی که دارند، در هزینههای اضافی مانند رنگ آمیزی سالیانه دیوارها یا تعویض کاغذ دیواریها را به دنبال ندارد.
همچنین دیوارپوشها عایق حرارت و برودت بوده و از اتلاف انرژی جلوگیری میکند. با این حال شاید بهترین ویژگی دیوارپوشها نصب سریع آنها باشد. به طوری که هر 100 متر مربع آن در فاصله تنها یک روز نصب میشود.
توجه داشته باشید که نصب دیوارکوب نیاز به فراهم سازی زیر بنای مناسب دارد. اگر زیر بنا گچی یا صاف باشد نیازی به زیرسازی نیست اما اگر سیمانی یا کاشی کاری شده باشد حتماً نیاز به زیر بنا سازی دارد. به طورکلی دیوارپوشها دارای مزایای زیر میباشند:
- مقاوم در برابر آتش
- سبک و با دوام
- نصب آسان و سریع
- عایق دما و صدا
- تنوع بالا در طرح و رنگ
- مقاوم در برابر رطوبت و نور خورشید
- کاملاً بهداشتی و ضد باکتری
- مقاوم در برابر ضربه و فشار
- دارا بودن قابلیت شستشو و ثبات رنگ
- مقاومت در برابر حشرات موذی

دسته بندی دیوارپوشها
دیوارپوشها دارای طرح و رنگهای مختلفی هستند که میتوان متناسب با دکوراسیون داخلی بهترین گزینه را انتخاب کرد. به علاوه دیوارپوشها دارای کیفیت و جنسهای مختلفی هم هستند که بسته به شرایط میتوانند کارایی و طول عمر متفاوتی داشته باشند و به تبع هزینهها و نحوه نصب آنها نیز با هم تفاوتهایی دارد.
دیوارکوب جنس PVC با شبکه داخلی تو خالی
PVC از پلیمرهای ترموپلاستیک است که در دو نوع سخت و انعطاف پذیر ساخته میشوند و جایگزین مناسبی برای صنایع چوبی هستند. دوام و کیفیت بالا، مقاومت زیاد در برابر آب و پوسیدگی از ویژگی های مهم این دیوارپوشهای PVC میباشد. دیوارکوب PVC دارای دو نوع طرح چاپی و طرح روکش دار است؛ لازم به ذکر است که طرحهای روکش دار مقاومت و پایداری بیشتری نسبت به طرح دیگر دارد.
دیوارکوب PVC فومیزه یا توپر
این دسته از دیوارپوشها همانند دسته قبلی از جنس PVC است؛ با این تفاوت که شبکه داخلی آن توپر است. چگالی کم، وزن سبک، قابل حمل، استحکام زیاد و مقاومت در برابر ساییدگی و اشعه و… از ویژگیهایی است که این دیوارکوب را از نظر کیفیت جایگزینه خوبی برای سنگ نماها کرده است. همچنین این دیوارپوش را میتوان به قطعات دلخواه برش داد و طریقه نصب آن به راحتی با استفاده از میخ یا پیچ انجام میشود.

دیوارکوب تماماً چوب MDF
این دیوارکوب ها همانطور که از نامش مشخص است از جنس ام دی اف است. MDF یا تخته فیبر مخلوطی از تکههای ریز چوب نرم و سخت است که با رزین و موم مخلوط شده و در معرض گرما فشرده شده است. دیوارکوب های MDF به دلیل ساختار خاصشان کیفیت و مقاومت بالایی در برابر ضربه و ساییدگیها دارد.
دیوارپوش PVC با MDF چه تفاوتهایی دارد؟
همانطور که در قسمت قبلی بیان کردیم، انواع دیوارپوشهای چوبی در مجموع شامل دیوارپوشهای MDF و PVC هستند. دیوارکوبهای PVC از نظر ساختاری به دو دسته تقسیمی میشود؛ یکی با شبکه داخلی توخالی و دیگری با شبکه داخلی توپر.
با توجه به تنوع بالای این دیوارپوشهای PVC و MDF شاید برای انتخاب بهترین گزینه دچار سردرگمی شوید. هریکه از این دو نوع دیوارکوب برتریهایی نسبت به یکدیگر دارند و انتخاب آنها کاملاً بستگی به شرایط دارد. به طورکلی تفاوتهای انواع دیوارکوب های PVC و MDF به شرح زیر هستند:
- دیوارپوش PVC وزن سبکتری در مقایسه با دیوارپوشMDF دارد.
- دیوارپوش چوبی MDF مقاوت بالاتری نسبت به ضربه و ساییدگی دارد؛ از این جهت برای مکانهای شلوغ و پرتردد مانند ادارات گزینه بهتری نسبت به PVC میباشد.
- درصورتی که در شرایط آب و هوایی مرطوب زندگی میکنید و دیوارهایتان مرطوب است بهتر است ازدیوارپوش PVCاستفاده نمایید زیرا مقاومت بالایی در برابر رطوبت از خود نشان می دهد.
- دیوارکوب MDF از نظر قیمت گرانتر از دیوارکوبهایPVC است.
- از آنجایی که دیوارپوشPVC مقاومت زیادی در برابر آب دارد، شست و شوی آن نسبت بهMDF راحتتر است.